Počela 9. Međunarodna likovna kolonija Borovica


ACB 2017 - RASTANAK UZ ROKERSKI DERNEK

Likovna kolonija "Borovica 2017." sve je svoje sudionike okupila na završni party uz rokerski dernek u popularnom vareškom "Jazz" klubu navečer 4. lipnja. Prethodno je u interijeru rečenoga objekta postavljena izložba svih djela nastalih na ovoj koloniji i kako su slikari zaista bili dobro inspirirani na zidovima se jedva našlo mjesta za kompletan postav.

"Mladići" iz Zenice, okupljeni u "Taxi Bandu" odlično su iznijeli svoj dio posla, poseban dekor su bile dvije...


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2017 - 2. DAN

Na trećoj međunarodnoj slikarskoj koloniji u Borovici dana 3. lipnja 2017. radilo se punom parom. Ovaj je goroviti kraj stvoren tako da ga se u punini njegove ljepote može doživjeti samo u direktnu kontaktu s prirodom, ali ćudljivo vrijeme nije ostavilo previše mogućnosti za rad na otvorenom, nego je satjeralo likovnjake u zatvorene prostore, a i nad večernjim programom na lokalitetu grada Bobovca...


Više... >>

OTVORENA 3. MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2017"

Općina Vareš i župa Borovica kroz tri dana, počevši od danas, bit će domaćini treće međunarodne kolonije "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva". Okupljanje umjetnika započelo je prijemom kod načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića. Njega su oni darovali umjetničkom slikom s motivima Vareša u znak zahvalnosti za iskazanu podršku, a on im je poručio: "Koloniju možemo promatrati i kroz razvoj turizma i kulture, ali i kroz bogatu varešku tradiciju. Vareš je dao dosta umjetnika i ovo je i njima u čast. Vjerujem da ćete naći inspiraciju...


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2017 - NAJAVA

I, kao što smo i najavili, priča ide dalje. Art Colony Borovica 2017. godine u još boljem, zanimljivijem i većem izdanju. Pratite naše novosti, detaljnije informacije slijede.


Više... >>

ODRŽANA 2. LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016."

U Borovici je od 3. do 5. lipnja 2016. održana druga međunarodna likovna kolonija "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva", pod vodstvom Stjepana Šimića Pepija. Ovogodišnji program obogaćen je nizom pratećih sadržaja i uključivanjem gostiju koji su kroz druge vidove umjetnosti dali svoga doprinosa ovom kulturnom događaju.


Više... >>

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA "ART COLONY BOROVICA 2016"

Kraljevski grad Bobovac, 03.06.2015. godine: otvorena je druga kolonija likovnih radova "Art colony Borovica 2016“.

Ovogodišnju koloniju svečano je u kapeli na Bobovcu otvorila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, poslije čega se okupljenim umjetnicima i posjetiteljima obratio organizator i voditelj kolonije Stjepan Šimić – Pepi.


Više... >>

SUDIONICI 2016.

Sve je uglavnom definirano, poster napravljen... vidimo se na Bobovcu i u Borovici.


Više... >>

POZIV HDLU ZAGREB

HDLU Zagreb je svojim članovima uputilo poziv za sudjelovanje na Art Colony Borovica, koja će se održati od 3. do 6. lipnja.


Više... >>

ART COLONY BOROVICA 2016 - NAJAVA

Pozivamo zainteresirane za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Međunarodne likovne kolonije Borovica 2016. da nam se jave. Sve dodatne informacije i detalje o prijavi za sudjelovanje možete dobiti preko kontakt obrasca.


Više... >>

Otvorena međunarodna likovna kolonija

Sa stranica Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH: Veleposlanik Ivan Del Vechio je u Kraljevoj Sutjesci otvorio Međunarodnu likovnu koloniju "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva - Borovica 2015."... (klikni >)


Više... >>

Art Colony Borovica 2015.

Na prvu međunarodnu likovnu koloniju "Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva" Borovica 2015, odazvalo se i sudjelovalo, što posredno i neposredno ukupno 17 likovnih stvaralaca.

Koloniju je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, gospodin Ivan Del Vechio. Svoj doprinos ovoj koloniji dali su u znatnoj mjeri i gosti-glazbenici: Andrea Nikolić, violinistica iz Austrije; Behnam N Zarandi gitarist iz Irana; skupina "Art Vivo" solista hora Narodnog pozorišta iz Sarajeva; Bojan i Denis iz vareškog Lazy Rivera, koji su svojim glazbenim umijećem uljepšavali svaki trenutak tijekom trajanja ovog događaja. Nije izostalo ni pjesništva, tako da je poetsko večer sa nazivom "Sub Nostra Castro Bobovaz" predvodio pjesnik Mladenko Marjanović. Naravno treba istaći i prisutnost Marina Ivanovića, povjesničara umjetnosti iz Dubrovnika, koji će zasigurno dati svoj osvrt...


Više... >>