Izložbom “Bobovac očima suvremenih umjetnika” otvorena 6. likovna kolonija Borovica

Selektivnom jednodnevnom izložbom “Bobovac očima suvremenih umjetnika” na šetalištu pored stare vereške crkve u srijedu je otvoreno šesto izdanje Likovne kolonije Borovica. U ime organizatora izložbe, UG “Naš dom Borovica” i JU “Centar za kulturu i edukaciju Vareš”, na samom otvaranju prisutnima se obratio voditelj i urednik Kolonije Stjepan Šimić Pepi.

“Tijekom narednih sedmica posvetit ćemo se izradi grafičke mape kolonije i akciji “Canvas Trip”. Radi se o ‘putujućom platnu’ koje će svoj put graditi od ateljea do ateljea unutar Bosne i Hercegovine. Kolege umjetnici preuzimati će platno jedni od drugih, uređivati ga i konačni njegov izgled, zajedno s mapom, planiramo prezentirati na kraljevskom gradu Bobovcu u tjednu obilježavanja smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače, od 20. do 25. oktobra 2020. godine”, kazao je Šimić.

Otvorenje izložbe osvježili su mladi članovi nevladine organizacije “Moja prva nota” s unplugged koncertom na samom šetalištu. Otvorenju je prisustvovao i načelnik općine Zdravko Marošević, koji je dao punu podršku ovom kulturnom događaju. 

 

.

 

.

 

 

.

 

 

.

Galerija